Glas

Nieuws

‘Paprikaplukker kan werken’

Het UWV weigert een oud-tuinbouwmedewerker een ziektewetuitkering (ZW) omdat hij nog steeds werk kan verrichten als oogstmedewerker paprika.

Dat is door de Centrale Raad van Beroep bevestigd. De oud-medeweker zat al in een uitkeringssituatie (WW) en meldde zich in 2010 ziek. Tot tweemaal toe werd de ziektewetuitkering geweigerd door het UWV, ook toen de oud-medewerker psychische klachten aanvoerde voor zijn ziekmelding.

De bezwaarverzekeringsarts stelde echter vast dat de oud-medewerker met zijn klachten werk van tuinbouwmedewerker in de paprikateelt kon uitvoeren. De oud-medewerker eiste een nieuwe bezwaarprocedure omdat steeds was uitgegaan van een andere werkomschrijving, het pluizen van anjers, maar de Centrale Raad van Beroep blijft bij de vaststelling dat de man kan werken als tuinbouwmedewerker. Ook stelt de Raad dat de man zelf heeft bijgedragen aan het misverstand over de laatste verrichte werkzaamheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.