Glas

Nieuws

Innovatiecentrum glastuinbouw België

De Belgische veilingen BelOrta (onder andere Mechelse Veilingen), REO Veiling en Veiling Hoogstraten starten samen met de Participatiemaatschappij Vlaanderen en Boerenbond een Kenniscentrum Glastuinbouw.

Dat centrum moet de innovatie stimuleren en zorgen dat de glastuinbouw zich in de toekomst ruimtelijk kan ontwikkelen. Dat meldt de Boerenbond in het ledenblad Boer&Tuinder. Het kenniscentrum heeft een adviserende opdracht. Het zal de kennis omtrent de vestiging van glastuinbouw verzamelen, stroomlijnen en ter beschikking stellen van alle Vlaamse tuinders. "Zo ondersteunt het de tuinders bij de oprichting van een glastuinbouwzone en tast het de mogelijkheden af om terreinen te verwerven", illustreert Boer&Tuinder.

Of registreer je om te kunnen reageren.