Glas

Nieuws

Collectieve deelname Fruit Logistica groeit

De collectieve deelname via de Holland Fresh Group aan de Fruit Logistica in Berlijn groeit met vijftien deelnemers. De oppervlakte blijft ongeveer gelijk.

Dat zegt organisator Ger van Burik van HBAG. In de Holland-hal (3.2) wordt ongeveer 3.000 vierkante meter aan standruimte ingericht, dat is iets meer dan in 2012. Het aantal deelnemers aan de Holland Fresh Group is met 15 gegroeid tot 130, maar van de grotere deelnemers is de standruimte in veel gevallen ingeperkt. Wel zijn er een aantal nieuwe deelnemers, ook groeit het aandeel van toeleveranciers van tuinbouwmaterialen.

Het lijkt er ook op dat de individuele deelname iets afneemt. Het aantal Nederlandse deelnemers lag jaren rond de 300, maar is volgens het voorlopig cijfer teruggezakt naar circa 250. HBAG geeft aan dat er inderdaad aansluiting is van individuele partijen aan het collectief.

Opvallend is dat de Fruit Logistica heeft gekozen om de convenience-tak Freshconex dit jaar te laten vervallen. Volgens Van Burik heeft dit te maken met teruglopende belangstelling over de afgelopen jaren.

Nieuw is een speciale route langs bio en organic standhouders. Peru is dit jaar partnerland van de grootste internationale groenten- en fruitbeurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.