Glas

Nieuws

'Aardwarmte-opbrengst hoger door gasstook'

Aardwarmtecluster GreenWell Westland sluit drie sierteeltbedrijven extra aan op het gerealiseerde aardwarmtenet in het Westland. Daarmee komt het aantal gebruikers op acht, waarvan één glasgroentebedrijf (Zwingrow paprika).

De extra capacitiet is deels het gevolg van de bijvangst van gas. “Dat wordt gestookt door één van de telers voor CO2. Dat is maar een deel van de extra aardwarmte-opbrengst, er was uit de capaciteit van opgepompte water ook ruimte voor meer telers”, aldus woordvoerder Jos Scheffers.  Bovendien wordt onderzocht of er voldoende vermogen beschikbaar is om nog meer bedrijven aan te sluiten. De ervaringen die deze winter worden opgedaan dienen daarbij als belangrijke informatie.

GreenWell Westland is tot nu toe het grootste aardwarmtecluster in de tuinbouw met het hoogste vermogen en grootste aangesloten areaal. De exploitatie van de bron zal zich naar verwachting positief ontwikkelen dankzij het hoge rendement van de bron en de goede benutting. De drie extra aangesloten klanten vertegenwoordigen een gezamenlijk afgenomen vermogen van 1,5 MWth.

Of registreer je om te kunnen reageren.