Doorgaan naar artikel

Zorgen om gasmarkt

Glastuinders maken zich vooral zorgen over de stijgende energiekosten. Dat blijkt uit de volgende week bekend te maken ledenenquête van LTO Noord Glaskracht.

Voorzitter Nico van Ruiten gaf gisteren tijdens de ledenvergadering van LTO Noord Glaskracht een klein voorproefje van de resultaten van de ledenenquête. Die geeft een iets positiever beeld te zien dan vorig jaar. Toch hebben de ondernemers in de glastuinbouw volgens Van Ruiten nog steeds te kampen met tegenwind.



“Een derde van de tuinders valt bij hun bank onder Bijzonder Beheer, tegenover een vijfde van alle Nederlandse ondernemers”, aldus Van Ruiten. En nog steeds heeft bijna de helft van de bedrijven te maken met een negatief rendement. Daar tegenover schetst van Ruiten een beeld van de tuinbouw als banenmotor voor de Nederlandse economie. Op de grootste markt voor tuinbouwproducten, Duitsland, wordt immers nog steeds geld uitgegeven.



De zorgen om de stijgende energiekosten worden niet afgezwakt door de aankondiging van een Engels onderzoek naar prijsmanipulaties op de internationale gasmarkt. LTO Noord Glaskracht is blij met dit onderzoek. Van Ruiten: “het Nationaal Balanceringspunt in Londen is voor de hele Europese markt van centraal belang. Het is goed dat wordt uitgezocht of dit niet de volgende vrije markt is waar consumenten worden benadeeld.”

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin