Glas

Nieuws

‘Westland weinig oog voor vestigingsbeleid tuinders’

De VVD Westland heeft de gemeente opgeroepen in haar beleid meer aandacht te besteden aan het aantrekken van nieuwe tuinbouwbedrijven.

Volgens de gemeentefractie wordt er te weinig geld besteed aan het vestigingsbeleid. Er zou meer focus moeten komen voor de acquisitie van tuinbouwbedrijven. “De gemeente zou op eigen kracht jaarlijks drie of vier extra bedrijven binnen moeten kunnen halen door de omstandigheden te optimaliseren en een goed vestigingsklimaat te bewerkstelligen”, aldus fractievoorzitter Bart Waasdorp.

Volgens de VVD is er een directe koppeling tussen de woningbouwaspiraties van de gemeente en de verslechterde vestigingssituatie voor tuinbouwbedrijven in het Westland. “De gemeente zou een punt moeten zetten achter haar woningbouwdromen en braakliggende woningbouwlocaties weer voor glastuinbouw en bedrijvigheid moeten inzetten.”

De reactie van de VVD komt kort na het verschijnen van areaalcijfers van het CBS, waarin duidelijk is geworden dat de provincie Zuid-Holland bijna 62 hectare glasgroenteareaal heeft moeten inleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.