Glas

Nieuws 3 reacties

Verontwaardiging om stoppen It’s Alive campagne

Op het besluit van het Productschap Tuinbouw om de It’s Alive-campagne geen vervolg te geven in 2013 is in de sector verontwaardigd gereageerd.

Dinsdag besloot het bestuur, in navolging van de commissies, definitief geen geld meer uit te trekken voor een vervolg op de campagne die in 2010 werd gestart. Ook het verzoek om een openstaand bedrag van 300.000 euro campagnegeld in te zetten om bedrijfsstages te stimuleren in 2013, werd niet gehonoreerd. Daarmee komt een einde aan de duurste arbeidsmarktcampagne die de tuinbouw ooit heeft gekend.

Projectadviseur Lise Schregardus heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit. “Helaas, het stopt. Hard gewerkt, mooie resultaten. Maar het bestuur heeft besloten.” Vanuit andere hoeken komen verontwaardigde reacties. Rob Baan spreekt van ‘een ramp’. Tegen het PT-bestuur zegt hij: “Ik snap jullie probleem. Maar wij kunnen in onze sector niet zonder Nederlands kader.”
Tomatoworld noemt het besluit ‘vernietiging van human capital’. Schregardus geeft aan op zoek te zijn naar mogelijke alternatieven om de promotieactiviteiten onder te brengen. Zo wordt er onder meer gekeken naar aansluiting bij activiteiten van de boomkwekerijsector.

Laatste reacties

 • P. Verschuren

  Het stoppen van deze campagne is een staaltje smaldenken zonder weerga. Niet alleen heeft de campagne van alle kanten lof ontvangen, maar nu al binnen 2 jaar is de instroom in het groene onderwijs toegenomen. Daarom is de campagne nu al zijn geld waard nog los van de extra toegevoegde waarde die de campagne heeft met betrekking tot het brede imago van de tuinbouw die erin slaagt in crisestijd een arbeidsmarktcampagne te voeren.

 • P van Es

  Het stoppen van de campagne is een juiste beslissing.
  Het is leuk geweest voor de bedenkers, voor de uitvoerders en alle betrokkenen bij de campagne.
  Verder veel teleurgestelden, hoge verwachtingen bij scholieren en studenten, met op langere termijn weinig effect.
  Beleidsmatig zou het een goede zaak zijn als al het onderwijs meer aandacht gaat besteden aan de agrarische sector.

 • BN Nanninga

  Wie kan mij iets vertellen over de resultaten? Wat was het doel op welke termijn en wat is tot dusver bereikt? Indien het een goed traject is en zinvol zoals Rob Baan, Peter Verschuren en Tomatoworld stellen, dan kan dit toch op een andere private wijze door de belanghebbenden verder gefinancierd worden? De basis ligt er toch al.

Of registreer je om te kunnen reageren.