Glas

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Spanje haalt 15 miljoen meer omzet uit tomaat

Spanje heeft in augustus en september bijna 15 miljoen euro meer aan exportomzet geboekt in tomaat dan in 2011. In paprika gaat het om een stijging van bijna 3 miljoen euro.

Dat blijkt uit recente cijfers van de Fepex. Gekeken naar de eerste 9 maanden van 2012 boekt Spanje ook al een stevige omzetgroei in de totale groenten- en fruitexport. De waarde steeg met 10,5 procent, het exportvolume met 7,4 procent.

Het opvallendst is de stijging in tomaat en paprika. Daarvan zit de opvallendste stijging duidelijk in de maanden augustus en september. Gemiddeld steeg de omzet in tomaat met 13 procent (tot 668 miljoen euro), maar in augustus en september zelfs met respectievelijk 53 en 24 procent.

In paprika is de groei iets bescheidener, zo’n 3 procent gemiddeld over de eerste 9 maanden. Maar in augustus en september was er sprake van een omzetgroei van 19 en 8 procent. Duitsland is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de exportgroei, daarvan steeg de exportwaarde in de eerste 9 maanden met 13 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.