Doorgaan naar artikel

Geen zin in gezond

De modellen van de tweede Trotse Tuinders kalender maken kennis met de ‘gemiddelde huisvrouw’. Willen die dames eigenlijk wel een gezonde snack?

Maar liefst 2.500 dames uit de wijde omgeving van Zuidplas stonden in de rij voor hét spektakel van het jaar: ‘Ladiesnight’ bij de nieuwe vestiging van Intratuin Zevenhuizen. Hoopvol speculerend wat de inhoud van de goodybag zou zijn. Als ze geweten hadden dat het zo druk was waren ze nooit gekomen. Dit eens maar nooit meer. Binnen gekomen stortten ze zich op allerhande gratis snufjes, potjes en lekkers. De geur van versgebakken stroopwafels steeg op tussen de kamerplanten. Rolschaatsende meisjes deelden met poedersuiker bestrooide oliebollen uit.



Vuurdoop

Midden tussen dit zoet gesuikerde festijn stonden drie Trotse Tuinders fier rechtop. Marc Noordam met zijn Oriëntal-lelies, Pieter de Vogel met zijn biologische vruchtgroenten en Eleonore Hendriks met paprikasoep. Alle drie hadden ze het naar hun zin. Het was voor twee van de drie een echte vuurdoop. Terwijl de dames van het kalenderteam soep in cupjes goten en groenten sneden liepen de Trotse Tuinders met schalen vol snacks tussen de winkelende dames. Die namen een hapje, keurden de soep en bedelden en passant om een recept bij Eleonore. Dat je zoiets lekkers kunt maken van paprika’s was een verrassing en prak tot de verbeelding. Het bleek helemaal niet zo moeilijk om een praatje aan te knopen. Het was zelfs leuk, vonden de tuinders.



Geen schaamte

Toch was het ook opvallend hoe heel veel dames vriendelijk doch beslist een tomaatje of komkommer weigerden. Deze dames schaamden zich totaal niet om hun neus op te trekken voor snackgroenten. “Nee, dat is toch het laatste waar ik zin in heb. Gezond eten, daar begin ik niet aan”, zeiden ze hardop.



Als tuinders en team waren we erg verbaasd. Het was namelijk niet zomaar één verwarde obese dame die dat zei. Nee, het waren heel veel dames waarvan je zou verwachten dat verse groente en fruit een vast onderdeel uitmaakt van hun voedingspatroon. Niet dus. Liever oliebollen.



Zo’n avond zet je aan het denken. Het was toch niet overbodig om zo veel werk te maken van een Trotse Tuinders kalender. Het gezonde missiewerk is nog maar net begonnen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin