Glas

Nieuws

Geen grotere uitstroom glasgroentetelers

Het aandeel glasgroentebedrijven dat wil stoppen de komende twee jaar is in 2012 niet gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

In een telefonische enquète gaf ongeveer 7,6 procent van de telers aan te willen stoppen. Dat was vorig jaar 7,8 procent, in 2010 was dat nog 8,4 procent. Eerder dit jaar bleek dat paprikabedrijven gemiddeld meer plannen hebben het bedrijf te beëindigen dan collega tomaten- of komkommerbedrijven.

Het aandeel bedrijven met uitbreidings- of opvolgingsplannen in de komende twee jaar is wel gedaald van 11 procent naar 9 procent dit jaar. Dat is wel een breuk met de ontwikkeling van de laatste jaren; in 2010 lag dat nog op 11,4 procent.

AgriDirect signaleert dat grote glastuinbouwbedrijven wel meer uitbreidingsplannen hebben, maar kan dat niet bevestigen voor alleen de categorie glasgroentebedrijven.

Gemiddeld scoort de glasgroentesector beter dan gemiddeld in de glastuinbouw. Daar is het percentage bedrijven met plannen om te stoppen hoger en het percentage bedrijven met uitbreidingsplannen lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.