Glas

Nieuws

Coexphal stapt niet uit promotiecollectief

De Spaanse producentenorganisatie Coexphal zal betrokken blijven bij de overkoepelende promotie-organisatie Hortyfruta. Eerder bestond de mogelijkheid dat de grootste organisatie van Andalusië uit het collectief zou stappen.

Volgens bronnen was er een probleem met de financiering van de deelname van Coexphal aan het collectief, vanwege interne bezuinigingen. Een van de besproken opties om een besparing door te voeren, was om uit het promotiecollectief Hortyfruta te stappen.

Het afgelopen weekeinde zijn de belangrijkste partners bij elkaar gaan zitten om over de situatie te praten. Na intensief overleg heeft Coexphal toch besloten om aangesloten te blijven. De situatie tekent de druk op de markt die ook de Spaanse tuinbouwsector in zijn greep houdt.

Coexphal had in het seizoen 2011/2012 een omzet van 1,36 miljard euro, een stijging van 5 procent. In totaal zijn er bijna 8.100 leden bij de organisatie ondergebracht met een areaal van 21.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.