Glas

Nieuws

Casi zegt vertrouwen in Coexphal op

De Spaanse tomatenexporteur Casi heeft aangekondigd te vertrekken bij de producentenkoepel Coexphal, omdat het geen vertrouwen meer heeft in het bestuur van de organisatie.

Dat melden Spaanse kranten in de provincie Almerìa.  De beslissing volgt na een stevig akkefietje het afgelopen weekeinde waarbij Coexphal dreigde uit de promotiekoepel Hortyfruta te stappen. Volgens Casi was die actie niet te rechtvaardigen naar de achterban.

In een reactie tegenover Diario de Almería zegt Casi: “Een organisatie moet de belangen van de leden dienen.” Volgens Casi hebben de partijen zich gezamenlijk gecommitteerd aan projecten die de sector sterker maken en strategisch zijn ingezet. “We moeten verenigen, niet scheiden.”

Het vertrek van Casi heeft mogelijk ook gevolgen voor het lidmaatschap bij Hortyfruta, dat alleen lidmaatschap kent van verenigingen en niet van individuele coöperaties. Ook dreigt voor Coexphal een belangrijk deel van het beschikbare budget weg te vallen als Casi definitief uittreedt.

Volgens Spaanse media speelt de vertrouwenskwestie al langer en was het wachten tot de bom zou barsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.