Glas

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Teelt VS wil eisen 'kastomaat'

Vertegenwoordigers van de organisatie Certified Greenhouse Farmers (gecertificeerde kastelers) willen de regels voor het gebruik van de aanduiding ‘in kas geteeld’ aanscherpen.

Oorzaak is de snelle stijging van de verkoop van in kassen geteelde tomaten en het misbruik van de aanduiding op de verpakking. Volgens cijfers van Nielsen Media is circa de helft van de in supermarkten verkochte tomaten afkomstig uit de kas. Het overige deel is van de vollegrond, maar toch worden partijen steeds vaker ten onrechte aangeduid als kastomaat. De voorgestelde maatregel wordt ondersteund door één van de bekendste en grootste Amerikaanse tomatentelers Casey Houweling.

De klant moet er op kunnen vertrouwen dat de aanduidingen ook echt kloppen, stelt Certified Greenhouse Farmers. Zo moet in de regels voor kasteelt staan dat kassen gemaakt zijn van staal of aluminium profielen met glas of ondoordringbaar plastic. De kassen moeten geheel afgesloten zijn en voorzien van klimaatcontrole.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.