Glas

Nieuws

Komkommerprijs klimt op, paprika in de min

De komkommerprijs is in week 44 weer wat opgeklommen. De paprikakleuren blijven opvallend laag geprijsd.

Dat blijkt uit een blik op de veilingcijfers van de afgelopen week. Komkommer is na een dipje in week 43 weer wat opgekrabbeld. De Mechelse Veilingen noteerden maandag 20 cent voor de 35’ers en 31 cent voor de 40’ers.

De paprikakleuren zijn opvallend laag geprijsd. Rood zit bij de Mechelse Veilingen maandag net onder de 60 cent per kilo, dat geldt voor zowel de 85’ers als 95’ers. De aanvoer was dan ook beduidend groter dan een week eerder. Geel zit rond de 35 cent per kilo. Groen tussen de 60 en 70 cent.

In het trostomatensegment ligt de kiloprijs voor zowel grof als fijn zo rond de euro per kilo. Dat beeld is ook bij de Nederlandse veilingen terug te zien. Voor losse tomaat liggen de prijzen aanmerkelijk lager. In België tussen de 60 en 80 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.