Glas

Nieuws

Japanse delegatie naar Nederlandse glastuinbouw

Een Japanse delegatie van 55 personen brengt komende week een bezoek aan de Nederlandse glastuinbouw. Het bezoek is een vervolg op een Nederlandse missie van tuinbouwexperts die in februari dit jaar een bezoek bracht aan het gebied dat in 2011 door de tsunami is getroffen.

De tsunami heeft een groot deel van de landbouwgrond weggespoeld. De conclusie van de missie was dat dit gebied zich uitstekend leent voor het opzetten van een modern, duurzaam en grootschalig tuinbouwcomplex. Het gebied is vlak en heeft een goede infrastructuur.

De Japanse delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van (lokale en regionale) overheden, bedrijfsleven, onderzoek, en boeren (-coöperaties) uit alle delen van het land en brengt een bezoek aan onder meer tuindersbedrijven in het Westland, GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk, Agriport A7 in de Wieringermeer en Proeftuin Zwaagdijk.

Verder bezoeken de Japanners de Horti Fair. Daar wordt een seminar georganiseerd met zowel Japanse als Nederlandse sprekers over mogelijkheden voor samenwerking tussen Japan en Nederland op het gebied van tuinbouw in het algemeen en in de streek rond Sendai in het bijzonder.

Of registreer je om te kunnen reageren.