Glas

Nieuws

Grote partijen melden weinig uittreders

Grote afzetorganisaties verwachten geen grote verschuivingen van telers tussen de afzetpartijen.

Coforta, ZON, FresQ, maar ook het kleinere Veiling Zaltbommel zegt geen verrassingen te verwachten. “De markt is stabiel, maar niet florissant. Telers zullen geen overhaaste besluiten nemen”, stelt topman Philip Smits van The Greenery. Ook ZON meldde woensdag dat telersvereniging Pamosa binnenboord blijft. Enkele telers zoeken hun heil wel elders. Zo is Zaltbommel (van oudsher sterk in paprika) in ieder geval in gesprek met een grote oud-teler van Pamosa.  Telers die uitgeschreven hebben, kunnen tot januari nadenken over hun eigen toekomst en ook nog terugkeren bij de afzetorganisatie.

Eerder deze week stelde FresQ desgevraagd ook geen grote wijzigingen te voorzien, maar sloot nog niet uit dat er individuele telers nog hun keuze per post bekend zouden maken. De uitschrijfdatum was 1 oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.