Glas

Nieuws

'Geen extra heffingsdruk schadefonds paprika'

Telers en handelsbedrijven mogen niet extra belast worden met een heffing voor de schaderegeling voor de paprikasnuitkever.

Dat willen LTO en handelskoepel FrugiVenta, zo bleek op de eerste sectorcommissievergadering voedingstuinbouw van het Productschap Tuinbouw.

In totaal draagt het bedrijfsleven maximaal 1 miljoen euro bij aan de schade van 4 miljoen euro bij vier geruimde paprikabedrijven. Het geld moet dus gevonden worden in bestaande budgetten van teelt en handel van PT. Het PT zal de heffing wel ophalen bij telers en handel, maar compenseert dat met lagere heffingen in 2013.

ZLTO- beleidsmedewerker Richard van der Maade denkt dat het bedrag van 750.000 euro over drie jaar gevonden kan worden bij andere projecten. 'Het is onwenselijk glasbedrijven nu extra heffingen op te leggen.'

Of registreer je om te kunnen reageren.