Glas

Nieuws 1 reactie

Mogelijk stadskas in hartje Rotterdam

Als de gemeente Rotterdam akkoord gaat, verrijst er in 2013 mogelijk een stadskas in het hart van de stad.

De kas is het idee van drie Rotterdammers, die deelnemen aan het project Stadsinitiatief van de gemeente Rotterdam, waarin vijf plannen worden beoordeeld die een meerwaarde voor de stad moeten creëren.

De stadskas moet ‘het groene hart’ van Rotterdam weerspiegelen, aldus de initiatiefnemers. De kas, die door een stadstuinder zal worden bemand, vervult behalve een productiefunctie ook een educatieve functie voor basisscholen en bewoners in de directe omgeving. De productie moet afgestemd worden op de vraag van horecaondernemingen, lokale winkeliers en cateringfaciliteiten dichtbij de kas.

Ook zijn er ideeën om overtollige energie te leveren aan huishoudens in de nabijheid. De kas moet verrijzen op een centrale plek in de stad. Het gaat om een oppervlakte van een halve hectare. Op 14 februari wordt bekendgemaakt of het initiatief ook daadwerkelijk door Rotterdam uitgevoerd gaat worden.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Brammert Waagmeester - Foto: Cobouw.nl

Brammert Waagmeester - Foto: Cobouw.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Iedere stad zou er 1 moeten hebben. Naast de PR en educatie waarde zal deze kas realisme ten aanzien van verwachtingen met betrekking tot productiemogelijkheden verbeteren en de mensen in de kaartenbak kunnen zonder transportkosten herintegreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.