Glas

Nieuws 1 reactie

Zwaar transport transformatoren geslaagd

Het transport door het Westland van de drie loodzware transformatoren vanaf Hoek van Holland, voor het nieuwe 380kV-station Wateringen, is goed verlopen.

De transformatoren staan op het nieuwe 380kv-station in Wateringen, dat naar verwachting in 2011 in gebruik wordt genomen. Dit station is onderdeel van de totale investeringen van ongeveer 1 miljard euro, die TenneT doet in het hoogspanningsnet in de Randstad. Eerder vonden transporten plaats richting station Westerlee en Bleiswijk.
Tijdens het megatransport was het noodzakelijk om twee provinciale wegen af te sluiten en om omleidingen in te stellen voor het doorgaand verkeer. Op de afgesloten wegen zijn onder meer vier noodbruggen gebouwd om de loodzware transformatoren van 330 ton te vervoeren. Per noodbrug was ongeveer 16 uur nodig om op en af te bouwen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ard Andijvie

    Ongelofelijk wat deze mensen presteren.
    100% efficiënt en kordaat werd deze klus geklaard. Als ik dan naar de mensen kijk die ons ambtelijke apparaat beheren is het contrast met geen zinnig woord te beschrijven. De voortvarendheid, vlijt en kennis van de mensen van Mammoet maken je eindelijk weer eens blij, dat je in Nederland woont.

Of registreer je om te kunnen reageren.