Glas

Nieuws 5 reactieslaatste update:7 sep 2010

Update: Looije Tomaten naar PrimAviera

Waarschijnlijk komend voorjaar al gaat Looije Tomaten als eerste starten met de bouw van een kas op de glastuinbouwlocatie PrimAviera.

Looije Tomaten maakt naar verwachting binnenkort de koop van 40 hectare grond rond, zegt projectleider André Rotteveel van het Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN). Dat blijft vermoedelijk de enige groentegrond in PrimAviera. De rest gaat naar het zoch laat aanzien naar siertelers omdat die voorrang hebben. Rotteveel: “Er is ook bij groentetelers nog veel meer interesse, maar we willen voorlopig toch voorrang geven aan siertelers. Het gebied bestaat niet voor niets voor eenderde uit een te herstructureren bestaand glastuinbouwgebied dat in zijn geheel door siertelers wordt ingenomen.”

Reserveringsovereenkomsten
Het nieuwe glastuinbouwgebied is 220 hectare netto groot. Dat tot op heden nog steeds niet tot daadwerkelijke grondtransacties kon worden overgegaan, is terug te voeren op individuele burgers. Die hebben tot aan de Raad van State geprotesteerd tegen een artikel 19 procedure die - vooruitlopend op de bestemmingsplanwijziging - de nieuwbouw van de eerste kassen mogelijk moest maken. "Zonder bestemmingsplan of zo’n artikel 19 procedure kunnen er geen bouwvergunningen worden afgegeven. En zonder de garantie dat er ook echt gebouwd kan worden, gaan tuinders niet tot koop over”, schetst Rotteveel. Vandaar dat er tot op heden wel veel belangstelling is, maar ook alleen maar reserveringsovereenkomsten. Ook Looije heeft nog geen definitieve koopovereenkomst getekend.

Lees in GF Actueel van dinsdag 7 september meer over het glastuinbouwgebied PrimAviera


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van Scheer

Ton van Scheer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joost

  bij welke bank zit looije ? , bij die van mij krijgt niemand meer geld

 • no-profile-image

  F.T.P.

  @Joost
  Eigen geld :+))

 • no-profile-image

  T.O.vO

  Is de bank nu nog niet wijzer geworden?

 • no-profile-image

  frits

  Laten we voorlopig genieten van deze prijs en niet als een stel gekke weer gaan bouwen!!
  De markt is eindelijk een beetje in evenwicht....

 • no-profile-image

  oostlander

  Dit soort grootschalige projecten generen krachten die er voor zorgen dat het nooit meer tot een vruchtbare samenwerking, in welke vorm dan ook, zal komen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.