Glas

Nieuws

Thenergo sluit herstructurering af

Thenergo verkoopt haar Greenpower-project in Merksplas en de industriële site in Houthalen. Hierdoor int het bedrijf 1,5 miljoen euro extra aan het einde van het jaar.

Het Greenpower-project betreft de opbouw van een WKK-bio-olie-installatie in Merksplas. Greenpower zou groene stroom en warmte produceren op basis van bio-olie uit de jatrofaplant. Omdat Thenergo alle jatrofa-activiteiten in januari 2010 beëindigde, heeft het bedrijf nu beslist om het hele project te verkopen.

Overdracht aandeelhouders
De opbouw van de installatie, een investering van bijna 12,9 miljoen euro, is bijna afgerond. Het project wordt overgedragen aan de huidige projectpartners en aandeelhouders. Door de verkoop valt overigens een mogelijke financiële last van 2,5 miljoen euro weg, een provisie die werd genomen op de borgstelling voor het project.

1,5 miljoen extra
Behalve de verkoop van Greenpower kondigt Thenergo nog aan dat het een principeovereenkomst heeft afgesloten voor de verkoop van een industriële site in Houthalen. Door beide transacties kan het bedrijf rekenen op een extra 1,5 miljoen euro in kas aan het einde van het jaar.

Thenergo zal zich in de toekomst concentreren op WKK-installaties voor tuinbouwbedrijven en diensten voor energieproducenten.

Bron: vilt.be

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.