Glas

Nieuws

Rijk Zwaan voor het laatst in Steenbergen

Gisteren en vandaag organiseert Rijk Zwaan de demodagen tomaat voor de zevende en tevens laatste keer op het bedrijf van Harry Augustijn in Steenbergen.

Augustijn kreeg het verzoek van de gemeente om zijn kas af te breken in het kader van het natuurproject ‘Brabantse Wal’ en pakte zijn kans. Na 40 jaar tuinen, waarvan de laatste zeven jaar als nauwgezette en bevlogen teeltbegeleider van de proef- en demokas van Rijk Zwaan, vindt hij het mooi geweest. “Ik ben 59 jaar en heb geen opvolgers. Als zo’n kans langs komt dan laat je die niet voorbij gaan.” Rijk Zwaan heeft in Leo van Meurs een opvolger gevonden. Op zijn bedrijf in Kwintsheul zal een nieuwe kas van 1 hectare worden gebouwd waarin komend jaar plaats zal zijn voor ongeveer honderd tomaten rassen van alle segmenten.

De demokas in Steenbergenis ook vanmiddag nog te bezichtigen. Volg de borden naar het parkeerterrein en neem de shuttlebus naar Moerstraatseweg 158: geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Kijk hier alvast voor een foto-impressie.

Bron: Groenten& Fruit – Auteur: Gerard BoonekampOf registreer je om te kunnen reageren.