Glas

Nieuws

Praktijktest CO2-sectorsysteem in november

Het PT start in november een praktijktest van het CO2 sectorsysteem voor de glastuinbouw. De praktijktest is bedoeld om de gebruiksvriendelijkheid te toetsen en eventuele kinderziektes er uit te halen. Dit moet leiden tot een vlekkeloze start met het systeem in 2011.

Op advies van ondernemers koos de sector ervoor de eerste twee jaren van het systeem (2011 en 2012) simpel te houden. Het gaat om een digitale aangifte via internet. De tuinder is er binnen een uur mee klaar. In de praktijktest zal het iets meer tijd kosten, omdat deelnemers naar hun ervaringen wordt gevraagd.

Aanmelden via site PT
Glastuinders kunnen zich nog voor de test aanmelden via een formulier op de site van het PT. Na aanmelding krijgen ze een ontvangstbevestiging per email. Uiterlijk begin november verstuurt het PT nadere gegevens over de test (inlogcode, toelichting e.d.). De tuinder kan dan CO2 aangifte doen en zijn mening geven over de aangiftemodule. In overleg met de sector trekt het PT eind dit jaar conclusies uit de test en koppelt dit terug aan de deelnemers ter afronding van de praktijktest.

Op de site van het PT staat meer informatie over het sectorsysteem en er is een brochure over het onderwerp te downloaden.

Bron: Productschap Tuinbouw

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.