Glas

Nieuws

Opstartkosten Thanet Earth raakt winst Fresca

Het Britse groente- en fruitconcern Fresca Group Ltd meldt over het boekjaar 25 april 2009 tot 30 april 2010 een winstdaling van 45 procent, voor een deel veroorzaakt door opstartkosten in het Britse glastuinbouwproject Thanet Earth.

De winst kwam uit op 5,9 miljoen euro. Fresca noemt verder de zwakke afzetmarkt en vraag in 2009 en nadelige wisselkoers als reden voor de winstdaling.

Samen met drie Nederlandse telers heeft Fresca een belang in Thanet Earth Marketing. Fresca spreekt over moeilijkheden en aanloopkosten. Zo kwam het logistiek centrum later tot stand dan gepland. Wel spreekt het bedrijf over goede eindproducten en service aan grote retailklanten.

Eén van de Nederlandse telers in Thanet Earth herkent de signalen, maar onderstreept dat dit over normale opstartkosten ging in het boekjaar 2009. In het lopende boekjaar zijn die problemen opgelost. De teelt is winstgevend. Fresca verwacht dit boekjaar een einde aan de verliesgevendheid van het glasproject. Fresca boekte over datzelfde boekjaar een omzetgroei van 3,4 procent naar 437 miljoen euro.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.