Glas

Nieuws

Middel Rocket weer regulier toegelaten

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmidelen en Biociden (Ctgb) heeft gisteren besloten dat Rocket EC per 1 oktober een reguliere toelating heeft als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt op kunstmatig substraat van komkommer, courgette en tomaat ter bestrijding van echte meeldauw.

Rocket EC met de werkzame stof triflumizool had tot 1 oktober door inspanningen van LTO Groeiservice voor komkommer een dringend vereiste toelating gekregen die geldt van 15 juni tot 1 oktober dit jaar. Voor de tomaten- en courgetteteelt gold de dringend vereiste toelating niet en telers met deze teelten moesten het sinds half maart dit jaar zonder Rocket stellen. De reguliere toelating geldt nu voor tien jaar.

Sterk middel en korte veiligheidstermijn
De komkommertelers zijn blij met de reguliere toelating van Rocket. Komkommerteler Albert Kosdi uit Noorden: "Rocket is een zeer goed corrigerend middel en het is makkelijk in gebruik. Je kunt het spuiten en met de LVM toedienen." Er zijn nog wel meer middelen tegen echte meeldauw, maar Rocket is volgens de teler een sterk middel en het grote voordeel van Rocket is ook dat het middel een veiligheidstermijn heeft van één dag. "Dat komt in de zomerteelt mooi uit." De teler geeft aan dat er een breed middelenpakket tegen echte meeldauw nodig is om zo resistentie tegen het middel te voorkomen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.