Glas

Nieuws

Komkommerteelt lijkt vrij stabiel

De komkommerteelt in Nederland lijkt vrij stabiel. Zowel in arealen als in teeltsystemen worden geen noemenswaardige verschuivingen en ontwikkelingen verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van Groenten & Fruit.

Ook dit jaar werd de komkommerteelt niet gekenmerkt door opvallende veranderingen. De teelt kreeg dit jaar wel te maken met uitbreiding van bontvirus in het westen. Meeldauw stond hoog op de agenda vanwege het tijdelijk wegvallen van Rocket.

Kostbaar
De belangstelling om over te schakelen naar een hogedraadteelt ligt vrijwel stil. De kans op afhakers lijkt net zo groot als de mogelijkheid dat er nieuwe hogedraadtelers bij komen. Belichting wordt als kostbaar beoordeeld. Telers die het doen lijken er tevreden over, maar geluiden over uitbreiding zijn er niet. Wel komen de zaadbedrijven met nieuw rassenmateriaal, dat beter afgestemd is op gebruik in de belichte teelt.

Thema
Meer over de trends en rassenontwikkelingen in komkommers in weekeditie 39 van Groenten & Fruit, die op 28 september verschijnt. Daarin ook aandacht voor de trends in de aubergineteelt. In editie 38, die vandaag verschijnt, speciale aandacht voor tomaat. Vorige week stond paprika centraal.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.