Glas

Nieuws

Export Nederlandse aubergines 3,5% gegroeid

In de het eerste half jaar van 2010 is 18,4 miljoen kilo Nederlandse aubergine geëxporteerd. Dat is 3,5% meer dan in dezelfde periode van 2009, blijkt uit het 'Marktbeeld Aubergine’ van het Productschap Tuinbouw.

In mei liep de Nederlandse export van aubergine nog 8% voor op het vorige jaar. De uitvoer zakte in juni dus vrij sterk. Duitsland (+11%), Zweden (+18%), de VS (+10%) en Zwitserland (+124%) hebben meer Nederlandse aubergine geïmporteerd, maar het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Frankrijk hebben minder ingevoerd dan vorig jaar.

Het prijsverloop op de Duitse groothandelsmarkten was vrij grillig. De prijzen bereikten een dieptepunt in week 29 en 30, waarna de gemiddelde prijs weer is gaan stijgen zodat hij nu boven het niveau van 2008 en 2009 ligt. De prijsstijging op de  groothandelsmarkten was in week 33 en 34 ook terug te vinden in de schappen van de Duitse supermarkten. Bij de meeste Nederlandse supermarktformules zijn de prijzen de laatste vier weken nauwelijks veranderd. De meest voorkomende prijs is momenteel 99 cent per stuk. Jumbo zit daar nog onder met 89 cent. Super de Boer rekent de laatste weken 1,29 euro.

Kijk hier voor het volledige marktbeeld aubergine.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp

Of registreer je om te kunnen reageren.