Glas

Nieuws 2 reacties

'Eten van tomaten beter dan glas water'

Het eten van tomaten en andere groente en fruit dat veel vocht bevat, helpt tegen verschijnselen van ouder worden. Het water dat in een tomaat zit, wordt beter opgenomen dan een glas water, wat ervoor zorgt dat het verouderingsproces in cellen wordt vertraagd. Dat meldt Elsevier.


Volgens Dr Howard Murad is niet het drinken van water, maar het eten van waterrijk voedsel dé truc om jong te blijven. Ouder worden gaat gepaard met het verliezen van vocht. Als cellen niet volledig gehydrateerd zijn, kunnen ze niet op hun hoogste capaciteit functioneren. Daarom is het volgens Murad van belang dat je veel vocht tot je neemt in de vorm van groenten en fruit. Het koken van groente zorgt ervoor dat deze minder vocht bevatten, dus zijn rauwe groenten het beste.

Water dat in fruit en groente zit, is omgeven door moleculen die helpen om de vocht makkelijker naar de cel te vervoeren. Ook bevatten groente- en fruitsoorten veel antioxidanten en vitamines die je lichaam helpen vet, proteïnen en koolhydraten te verbranden.

Wallen
Voorbeelden van groente- en fruitsoorten die veel water bevatten, zijn watermeloen en komkommer, die voor 97 procent uit water bestaan. Tomaten bestaan voor 95, aubergines voor 92 en wortelen voor 88 procent uit vocht.

Er zijn twee soorten vocht in je lichaam: de soort dat in je cellen zit – de goede variant – en het type dat ervoor zorgt dat je gezwollen enkels en wallen hebt, de minder goede vochtsoort. Die laatste is een teken van het lichaam dat het niet in staat is water goed af te voeren. Dit kan gevolgen hebben voor de aderen, het hart, de huid en de lever, zo stelt Murad.

Dr Howard Murad, een internationaal gevierd huidspecialist, schreef het boek 'The Water Secret: The Cellular Breakthrough to Look and Feel 10 Years Younger'. Ook heeft hij een eigen lijn met huidverzorgingsproducten.  
Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Ik heb het altijd al gezegd, voor een mooiere huid, eet meer groente en fruit (en gooi die cosmetica eruit)

 • no-profile-image

  Ernst Jan Bos Demand Agro Marketing

  Is het tegenwoordig niet "hot" om een verhaal achter een product te hebben. Dit lijkt mij toch wel een zeer positief verhaal. Tomaten niet alleen lekker om te eten maar ook nog eens bewezen goed voor u!!
  Wie gaat dit nu eens oppakken?! In de potplantenwereld is al iets opgepakt met luchtzuiverende planten;"Air so Pure". Nu in de tomaten de kans voor "Red heath".

Of registreer je om te kunnen reageren.