Glas

Nieuws

Circa 2 miljoen toebedeeld door Rabo Westland

Rabobank Westland heeft in het kader van het DIT fonds (Duurzame Innovaties Tuinbouw), een stimuleringsfonds voor duurzame innovaties in de glastuinbouw, inmiddels twintig procent, zo’n 2 miljoen euro toegezegd of besteed aan zeven projecten.

Het initiatief is in het voorjaar van 2009 genomen door Rabobank Westland. Zij wil de komende jaren 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor kansrijke, duurzame en innovatieve projecten. De innovaties moeten in een kleinere proef hebben aangetoond dat ze werken en ook moet duidelijk zijn dat deze breder in de sector kunnen worden toegepast.

Eén miljoen naar aardwarmte
De Rabobank Westland heeft de afgelopen maanden tussen de 15 en 20 aanvragen vergezeld van een businesscase gehad voor een bijdrage uit het DIT-fonds. Daarvan hebben nu zeven projecten de toezegging voor het geld gekregen of hebben het geld al gehad. Het gaat om ongeveer 2 miljoen euro totaal. 1 miljoen euro gaat naar stimulering van aardwarmteprojecten in het Westland als onderdeel van de ‘Westland Agenda’. De rest van het geld uit het DIT-fonds gaat onder andere naar zes andere initiatieven, die bijvoorbeeld alternatieve energiebronnen in willen zetten, zoals de gesloten kas of bezig zijn met ontwikkelingen in de biologische teelt.

Om er voor te zorgen dat de kennis ter beschikking wordt gesteld aan andere glastuinbouwklanten van de Rabobank, spreekt de bank met de ondernemers die geld krijgen af dat de kennis ter beschikking moet worden gesteld.

Lees meer over het DIT-fonds in GF Actueel van dinsdag 7 september.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.