Glas

Nieuws

Voorzichtig begin van herstel vastgoedmarkt

Er komt weer enig optimisme in de vastgoedmarkt voor de glastuinbouw, constateert LTO Vastgoed op basis van recente transacties.

LTO Vastgoed bemerkt weer enig optimisme in de markt, dankzij betere financiële resultaten in de grote teelten. Er is meer animo om bedrijven te bezichtigen die te koop staan.

Recent kwamen diverse transacties tot stand, in glastuinbouwregio’s verspreid over het land. Volgens LTO Vastgoed zijn er bedrijven verkocht nabij Pijnacker, rond Bleiswijk, in het Westland, op Voorne Putten, in Drenthe en Bergerden.


Markt inschatten

Voor andere nog te koop staande bedrijven komen kandidaat-kopers voorzichtig in beweging, en maken afspraken voor bezichtigingen, meldt Peter van der Knaap, makelaar van LTO Vastgoed. Hij ziet dat kopers proberen in te schatten wat de markt gaat doen. “De ontwikkeling van de resultaten voor dit jaar bij grote teelten komen voorzichtig in beeld. Door de gestegen opbrengstprijzen komt er weer enig optimisme in de vastgoedmarkt.”


Zekerheid

Sommige telers kopen nu aan, voordat de marktsituatie verder verbetert en prijzen mogelijk weer oplopen. Bij enkele transacties speelden beleggingsaspecten een rol. Van der Knaap: “Maar een groot deel van de ondernemers laat de koopbeslissing uiteraard afhangen van de vraag of de aankoop past binnen de eigen ondernemersplannen. Maar het is goed te zien dat er in ieder geval weer beweging komt in de markt.”


Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.