Glas

Nieuws

Positieve energiebalans Greenportkas

De energiebalans van de semi-gesloten kas van Joep Raemakers laat zien dat warmtelevering aan derden en semi-gesloten telen een goede combinatie is.


Het leveren van hoogwaardige warmte aan de nabij gelegen zorginstelling  draagt bij aan de positieve energiebalans bij Greenportkas Venlo. Door de levering van de warmte is de verhouding gesloten en open deel  van de kas gunstiger en ook door het slim inzetten  van de onderdelen van het energiesysteem bespaart Greenportkas Venlo 35% op energie. De aanwezige luchtbehandelingskasten en vernevelingsinstallatie zorgen in de zomer voor een koel klimaat en dat draagt in belangrijke mate bij aan de 20% hogere productie in de gesloten kas vergeleken met de open kas. Joep Raemakers: “Hier in Limburg is het vaak wat warmer dan elders in het land. In die warme perioden kan ik veel doen met koeling in de avond en nacht.” De etmaaltemperatuur van de gesloten kas is daardoor enkele graden lager en dat zorgt voor een betere zetting en een krachtiger plantbron: Groenten & Fruit - auteur Herma Enthoven


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.