Glas

Nieuws

Minder Westlandse telers vragen noodkrediet

De gemeente Westland heeft de eerste zes maanden van het jaar fors minder aanvragen voor noodkrediet ontvangen dan vorig jaar.

Vroegen in 2009 nog 28 telers om een lening in het kader van de regeling Besluit Bijstand zelfstandigen (BBZ), nu nog maar 7. In 2009 verstrekte de gemeente Westland in totaal 3,8 miljoen euro aan de tuinbouw. Het tekent de pijn die de sector voelt, en het belang voor de regio. Andere sectoren, in de praktijk vrijwel altijd kleine winkeliers, kregen in totaal 6 ton. Het areaal met bestemming glastuinbouw bedraagt in totaal 4.500 hectare.


Zelfde beeld tweede helft jaar

Dit jaar is tot en met juni 590.000 euro verstrekt. Vorig jaar was dit halverwege het jaar al bijna 2,4 miljoen euro. De gemeente verwacht dat de tweede helft van het jaar een zelfde beeld zal geven. De BBZ kent een looptijd van maximaal 10 jaar met een marktconforme rente. De gemeente krijgt de fondsen deels terug van het Rijk.


Westland-agenda

De gemeente committeert zich verder aan de glastuinbouw door invulling te geven aan de vorig jaar gelanceerde Westland-agenda. In de Westland-agenda belooft de gemeente 5 miljoen euro voor versterking van het bedrijfsleven in de gemeente. Tot de belangrijkste uitgaven behoren het versterken en uitbouwen van de Greenport Campus en een aardwarmteboring eind 2010.


Bron: AgD.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.