Glas

Nieuws 2 reacties

LTO: 'Nieuwe CO2-bron voor huidige klanten'

LTO Noord Glaskracht vindt dat Ocap de CO2 afkomstig van de nieuwe bron, de bio-ethanolfabriek Abengoa eerst maar eens aan moet wenden om bestaande klanten betrouwbaar en goed te voorzien van CO2.

Ocap maakte vorige week de nieuwe bron bekend die CO2 gaat leveren; de bio-ethanolfabriek in Europoort. Met deze bron wil Ocap in 2011 CO2 gaan leveren aan veertig telers in de Zuidplaspolder. Het distributiesysteem moet daarvoor nog worden aangelegd. Abengoa produceert per uur tussen de 35 en 40 ton CO2 die dan ook volledig door Ocap kan worden afgenomen. Op jaarbasis komt er bij Abengoa 300 kiloton CO2 vrij, Ocap neemt daar zo’n 100 kiloton van af.

Alles op alles zetten
Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Noord Glaskracht vindt het prima dat er een nieuwe bron voor CO2 is, maar vindt dat Ocap de klanten waar ze een leveringscontract mee heeft eerst maar eens goed en betrouwbaar van CO2 moet voorzien, in plaats van te werken aan nieuwe klanten en met hen contracten te sluiten. "Veel huidige klanten zijn nu niet tevreden. Het lijkt me dat je dan als bedrijf eerst daar alles op alles moet zetten om hen wel tevreden te krijgen."

Huidige klanten
Volgens Van Ruiten schieten de huidige circa 500 klanten niets op met de nieuwe bron. "De CO2 van de nieuwe bron gaat op aan die veertig tuinders in de Zuidplaspolder." De voorzitter vindt dan ook dat de CO2 van Abengoa eerst maar eens ingezet moet worden om de huidige klanten goed van CO2 te voorzien.

Lees meer over de tweede CO2-bron van Ocap in gfactueel van dinsdag 24 augustus.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  nou daar ben ik het helemaal mee eens
  we hebben bij ocap een merzedes gekocht en betaalt en we krijgen daarvoor een eend die telkens naar de garage moet!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  jos

  Heel vreemd eigenlijk dat branche-organisatie LTO-Glsakracht zich met private contracten bezighoudt. Als de mercedes een eend blijkt te zijn, kan je naar de contractvoorwaarden kijken. Met nieuwe klanten is de levering van de bestaande wellicht business technisch beter geregeld.
  Vreemd is ook dat de gebruikte CO2 niet wordt toegerekend als emissies aan de tuinders.

Of registreer je om te kunnen reageren.