Glas

Nieuws

Kijkje bij nieuwbouw Koppert Cress Monster

De bouw van de nieuwe kas en de bedrijfsruimten bij Koppert Cress is te volgen via internet. De bouw van de kas heeft vertraging opgelopen.

De kas die momenteel wordt gebouwd bij Koppert Cress in Monster is te volgen via een webcam. Op de site van Koppert Cress  (klik onderin op Benelux en dan bij nieuws op 'volg de nieuwbouw') wordt een afbeelding geplaatst die elke 30 seconden wordt vernieuwd. Met de nieuwbouw is begin april een start gemaakt. Maar het wordt een race tegen de klok om alles op tijd af te krigjen. Eigenaar Rob Baan wil in het eerste gedeelte van de nieuwe kas in oktober de eerste cressen gaan telen, maar de bouw heeft zes weken vertraging opgelopen.

Meerlagenteelt
Het areaal kas wordt door de nieuwbouw vergroot van 1,7 hectare naar 3,4 hectare. In de nieuwe kas komen twee afdelingen van ieder 10.000 vierkante meter. Maar in het geval van deze nieuwbouw is dat omgerekend tien hectare teeltoppervlak er bij, want Koppert Cress gaat een meerlagenteelt opzetten voor de kiemgroenten.

Een tik
De nieuwbouw is voorzien van de nieuwste technieken. “Ik heb een tik voor duurzaam telen”, zegt Baan daarover. De kas moet een besparing geven van bijna 90 procent op de CO2 uitstoot en zal 80 procent minder energieverbruik opleveren. Kosten voor de nieuwbouw komen neer op 7 miljoen euro.

Lees meer over de nieuwbouw bij Koppert Cress in Groenten & Fruit Actueel van dinsdag 31 augustus.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.