Glas

Nieuws 1 reactie

Horti Fair zoekt samenwerking beurzen

De Horti Fair wil met alle tuinbouwbeurzen gaan praten om tot een samenwerking te komen. Dat zegt Ewald van Vliet, de nieuwe voorzitter van Horti Fair. Hij streeft na dat over een aantal jaren alle tuinbouwbeurzen in één week plaatsvinden en het liefst ook nog op één plek.

Van Vliet spreekt uit dat hij graag met de andere organisatoren van beurzen, zoals Van der Most die de Tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem en Hardenberg organiseert, om de tafel wil om te praten over samenwerking. Hij vindt dat noodzakelijk. “Er zijn nu diverse nationale tuinbouwbeurzen voor verschillende tuinbouwsectoren op uiteenlopende tijden in het jaar. De Nederlandse tuinbouw wordt zo te veel gefragmenteerd naar het buitenland toe gepresenteerd.”  Van Vliet wil zowel de beurzen op het gebied van de sierteelt (inclusief bollen en bomen) als de groenteteelt samenbrengen. Hij wil dat in de Holland Horti-week of de Greenport Holland-week – zoveel mogelijk beurzen in één week plaatsvinden en het liefst ook op dezelfde plek. “Dat is naar de klanten toe immers het meest vriendelijk.”

Duidelijkheid naar buitenland
FloraHolland is in ieder geval al bereid zich vanaf 2011 aan die gezamenlijke week te binden. Van Vliet wil ook andere beursorganisatoren gaan benaderen. Hij vindt dat wanneer alle tuinbouwbeurzen in één week worden gehouden dat de Nederlandse tuinbouw dan duidelijkheid schept naar de buitenlandse bezoeker. “Als je als buitenlander tuinbouwzaken wilt doen met Nederland, dan móet je in die ene week gewoon in Nederland zijn. Dat is efficiënt voor de klanten en efficiënt voor de deelnemers. Alles bundelen betekent namelijk dat de kans dat buitenlandse partijen in die week naar Nederland komen, vele malen groter is, omdat er voor hen meer te halen valt.”

Eigen herkenbaarheid
In de loop van de tijd is volgens Van Vliet de groensector zoals de bollen- en boomsector zich minder gaan herkennen in Horti Fair. “In het verleden hadden zij wel veel meters. Ik hoop dat ik die sectoren kan motiveren weer aan te haken doordat ze voldoende eigen herkenbaarheid krijgen op de beurs.”

Lees meer over het interview met Ewald van Vliet in Groenten & Fruit actueel van dinsdag 3 augustus.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marcel Jansen / Strøm Marketing/0641694165

    De tuinbouwsector had al veel eerder naar een 'Fashion Week' constructie voor de Hortifair etc. moeten zoeken. Een week waarin Nederland letterlijk groen ziet! Dit past ook bij met internationaal manifesteren van de toonaangevende positie van Nederland. Naast beurzen kunnen exposities, bloemistcompetities, tentoonstellingen, congressen, etc georganiseerd worden. Pak dit graag met groep gedreven vertegenwordigers als project aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.