Glas

Nieuws 2 reacties

Financiële situatie glastuinbouw verbetert

Bedrijfseconomisch krabbelen de glastuinbouwbedrijven op uit een diep dal. Echter, investeringen worden voorlopig nog vooruit geschoven.

De financiële situatie van de meeste glastuinbouwbedrijven is in het eerste helft van dit jaar verbeterd. Het gat dat vorig jaar is geslagen, zal dit jaar echter bij het gemiddelde bedrijf, niet worden gedicht. Daarvoor zal de tuinbouw nog enkele jaren nodig hebben, is de verwachting van accountants en Rabobank Westland.

Grote onderlinge verschillen
Rabobank Westland en de accountants constateren enorme verschillen tussen de teelten en bedrijven onderling. De tomatentelers draaien redelijk op de cherry- en cocktailtomatentelers na. Ook auberginetelers maken een redelijk seizoen door. Komkommerbedrijven halen dit jaar tot nu toe redelijke prijzen. Naar verwachting krijgen de paprikatelers het dit jaar het moeilijkst.

Investeringen uitgesteld
De verwachting is dat tot eind 2011 niet of nauwelijks investeringen zullen worden gedaan. Vervangingsinvesteringen worden dit jaar ook nog veelal vooruit geschoven en zullen dan als eerste worden opgepakt voor weer aan nieuwbouw of uitbreiding wordt gedacht.

Lees het uitgebreide artikel in de weekeditie van a.s. dinsdag.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  P.F. Belgie

  Het belangrijkste dat onze Noorderburen moeten doen is hun prijs aan de onze koppelen (klok) dat wil niet zeggen , zoals het nu is : de nederlandse prijs is de belgische min 15 cent en zelfs nog meer .
  Er is totaal geen reden voor om zo'n verschil te maken buiten het feit dat jullie elkaar de kop afbijten om toch maar zo snel mogelijk jullie product uit de loods te krijgen .
  Zolang dit blijft duren zullen investeringen
  trager verlopen.

  vrgr
  Een geïrriteerde Belg

 • no-profile-image

  komkommers brabant

  helemaal mee eens...zulke kleine landen zouden eigenlijk samen moeten werken!.................dn brabander...

Of registreer je om te kunnen reageren.