Glas

Nieuws 2 reacties

Abengoa is tweede bron van Ocap-CO2

De bio-ethanolfabriek Abengoa in Rotterdam, is de tweede bron voor CO2 van Ocap bestemd voor de glastuinbouw. Dat heeft Ocap bekend gemaakt.

Ocap, de joint-venture tussen bouwbedrijf VolkerWessel en gassenleverancier Linde Gas Benelux, heeft een tweede bron voor CO2 bestemd voor de glastuinbouw gevonden. De bio-ethanolfabriek Abengoa in Rotterdam heeft ‘groene’ CO2 als restproduct.

Levering aan nieuw gebied
Ocap gaat de CO2 van Abengoa leveren aan ongeveer veertig glastuinbouwbedrijven in de Zuidplaspolder. Het glastuinbouwgebied moet nog wel worden aansloten op het CO2-leidingennetwerk van Ocap. Op maandag 30 augustus zal minister Tineke Huizinga-Heringa van Vrom de officiële aftrap geven van de werkzaamheden voor het distributienetwerk in de Zuidplaspolder.

Jarenlange zoektocht
Ocap is al jaren in onderhandeling met verschillende industriële bedrijven die naast Shell ook CO2 zouden kunnen leveren aan de glastuinbouw. Eind 2008 gaf Ocap al aan dat ze een tweede partij heeft gevonden voor CO2-levering aan de glastuinbouw, maar Ocap wilde toen nog niet zeggen welke bron dat was omdat het nog niet definitief rond was. Met de komst van een tweede bron kunnen meer telers van Ocap-CO2 gebruik maken, kan het aantal gebieden dat gebruik maakt van Ocap-CO2 worden uitgebreid en wordt de leveringszekerheid verhoogd.

Foto: Abengoa Bioenergy

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Oostlander

  Ga er maar vanuit dat er een foutje in dit stukje is geslopen en dat de Ocap eerst gaat 'proberen' de huidige klanten van voldoende CO2 te voorzien.

  Graag verneem ik van Ellis Langen of bovenstaande door Ocap is gecommuniceerd, zou namelijk schandalig zijn!

 • no-profile-image

  redactie gfactueel

  Beste Oostlander,
  U kunt van me aannemen dat het bericht klopt. Het bericht is geschreven naar aanleiding van een uitnodiging die we ontvingen voor de officiële start van het nieuwe leveringsgebied voor Ocap, namelijk de Zuidplaspolder. Oostlander; neem anders even contact met me op: ellis.langen@reedbusiness.nl, groeten Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.