Glas

Nieuws

Twaalf keer subsidie van MEI-regeling

Alle twaalf projecten, die zijn aangemeld voor de eerste openstelling van de Marktintroductie energie-innovaties (de zogenoemde MEI-regeling) in februari/maart 2010, zijn gehonoreerd. Dat meldt Dinest Regelingen.

Het gaat in totaal om een bedrag van € 7,5 miljoen voor zes semigesloten kassystemen en zes overige systemen. Voor de semi-gesloten kassystemen zijn er vijf projecten voor groentegewassen gehonoreerd en één voor de amaryllisteelt. Deze zes projecten hebben in totaal 2,1 miljoen euro subsidie toegewezen gekregen. Vier van de projecten hebben betrekking op Het Nieuwe Telen.

Bij de overige energiesystemen is subsidie toegewezen aan twee projecten voor houtstookinstallatie, één project voor een vergistinginstallatie, één aardwarmteproject, één project voor energieopwekking met fresnellenzen en één project voor hoge temperatuur warmteopslag. Deze zes projecten hebben in totaal € 5,4 miljoen subsidie toegewezen gekregen.


Tweede openstelling dit jaar

Van 15 september tot en met 29 oktober 2010 is er een tweede openstelling voor de MEI-regeling. Er is dan in totaal 13 miljoen euro beschikbaar. De MEI is een geschikte regeling om die innovatieve ideeën te financieren. Sinds de eerste MEI-openstelling in 2007 is er in totaal al 117 miljoen euro subsidie verleend aan de tuinbouwsector. De kosten voor een houtstookinstallatie zijn dit jaar voor het laatst subsidiabel via de MEI-regeling.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.