Glas

Nieuws 4 reactieslaatste update:5 jul 2010

RB wint rechtzaak tegen oud-medewerker

Multimediaconcern Reed Business, uitgever van onder andere Groenten & Fruit, heeft in hoger beroep gelijk gekregen in een kort geding tegen een oud-werknemer ten aanzien van de vraag of sprake was van onrechtmatige concurrentie.

De oud-medewerker van Reed Business was medeoprichter van Kas, een magazine voor de tuinbouwsector. De bij Kas betrokken oud-medewerker heeft bij de ontwikkeling van het magazine gebruikgemaakt van een concept van Reed Business. Hij heeft vertrouwelijke bedrijfsinformatie van Reed Business gebruikt en het geheimhoudingsbeding, zoals opgenomen in de CAO, geschonden. Voor Reed Business was dit aanleiding om vorig jaar een proces te starten.

Onrechtmatig
Op 8 juni jl. heeft het Gerechtshof 's-Gravenhage in hoger beroep geoordeeld dat, ‘gelet op de omstandigheden in deze zaak, de concurrerende handelingen die de oud-medewerker door middel van het Kas-concept heeft verricht inderdaad als onrechtmatig zijn te beschouwen.’ Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft om die reden bepaald dat het de oud-medewerker van Reed Business verboden is het Kas-concept of hieraan gerelateerde producten op de markt te brengen of aan te bieden. Gebeurt dit wel, dan is een dwangsom verschuldigd. Onder dat concept wordt verstaan het blad Kas, nieuwsbrieven, internet en radio onder het merk Kas.

Bron: Reed Business

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nvt

  Waar is die opmerking van Joost gebleven??

 • no-profile-image

  tomaat

  Kan RB de tijd en het geld die in zo'n zaak zitte niet beter steken in het maken van een goed blad?.

 • no-profile-image

  nvt

  De opmerking van Joost die blijkbaar is verwijderd ging als volgt,.....tijd voor opzegging van de groenten en fruit !

 • no-profile-image

  realist, rotjeknor

  Een ontwerp wat op kosten van je oude werkgever ontwikkeld is voor jezelf exploiteren kan natuurlijk niet. Volgens mij zou je dan KAS op moeten zeggen, niet G+F.

Of registreer je om te kunnen reageren.