Glas

Nieuws

Prijsvraag voor innovatieve vergistinginstallaties

Agentschap NL nodigt initiatiefnemers van vergistingsprojecten uit om deel te nemen aan de prijsvraag 'Innovatieve vergistingsinstallaties.'

Projecten kunnen tot 10 september 2010 ingediend worden. De drie meest inspirerende initiatieven ontvangen een geldbedrag van 10.000 euro.
Innovatieve vergistingsprojecten die in de realisatiefase zitten of al zijn gerealiseerd komen in aanmerking voor de prijs. Alle categorieën dingen mee: van monovergisting, covergisting en GFT-vergisting tot productie van elektriciteit/warmte, biogas en groen gas.
De prijsuitreiking vindt plaats op het internationale biogascongres, dat op 4 november 2010 in de Verkade Fabriek in ‘s-Hertogenbosch wordt gehouden.


Veel interesse

Agentschap NL verwacht veel inzendingen, omdat de interesse in vergisting groot is. Dat blijkt onder meer uit het enorme aantal vooraanmeldingen voor de subsidieregeling Effectieve en Efficiënte Vergistingketen uit de Innovatieagenda Energie. Het aantal projecten dat via de subsidieregeling uiteindelijk gehonoreerd gaat worden is afhankelijk van de individuele projectbudgetten.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Herma Enthoven

Herma Enthoven

Of registreer je om te kunnen reageren.