Glas

Nieuws 4 reacties

OCAP maant LTO te stoppen

OCAP eist dat LTO de medewerking aan juridische procedures die tuinders tegen de CO2-leverancier voorbereiden staakt. Gebeurt dit niet dan stopt ze het overleg met de belangenvertegenwoordiger over de leveringsproblemen in 2009 en 2010. Dit blijkt uit een brief die OCAP 1 juli zond naar tuinders.

Directeur Hendrik de Wit zegt in het schrijven dat  tuinders het volste recht hebben om te procederen als zij menen in hun recht tekort te zijn gedaan. De hulp hierbij van LTO vindt hij ongewenst. "Wij zijn van mening dat we niet open en constructief met LTO kunnen overleggen en tegelijkertijd een juridische procedure kunnen voeren." OCAP heeft daarom LTO gevraagd een keuze te maken tussen overleg of de juridische weg. De Wit zegt te prefereren met LTO om tafel te blijven zitten. "Omdat we de overtuiging hebben dat de klant daar het meeste aan heeft. Maar we verwachten wel dat LTO tegelijkertijd de medewerking aan juridische procedures staakt."

Slechtere levering
LTO zal in week 27 een beslissing nemen over de keuze die OCAP haar voorlegt. De levering van CO2 door OCAP liet volgens tuinders vorig jaar te wensen over. Dit jaar is het volgens hen nog slechter gesteld met de CO2-levering. Regelmatig wordt dagelijks maar een derde van de contractueel vastgelegde hoeveelheid geleverd. Dit leidt tot irritatie. Gewassen komen CO2 tekort en er is ergernis over het vooruit moeten betalen van de rekeningen. Telers die weigerden vooraf te betalen kregen advocaten van OCAP op hun dak.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kwekerij Salix

  Leuk, kunnen we gelijk eens kijken voor wie LTO een belangenbehartiger is, en of we wel lid moeten blijven

 • no-profile-image

  mts luijendijk-zuidgeest

  waar haalt ocap de arrogantie vandaan om zo te reageren? bedrijven met aandeelhouders (shell) gaan niet voor duurzame afspraken en klantgericht zijn kennen zij niet.

 • no-profile-image

  W.Duffhues

  Eeen bedrijf, dat een wanprestatie levert, doet dat op deze wijze af. Kan het nog gekker in onze maatschappij. Als je die wanprestatie levert zorg je als je geloofwardig wilt blijven binnen een heel korte termijn ( zeg 2 weken ) voor een goede tegemoetkoming, maar niet voor een dreigement.

 • no-profile-image

  Bloemenkweker

  De ocap heeft het beheer van de infrastructuur ondergebracht in pipeline control, zij kopen co2 in ten gunste van shell. Als shell tekort komt in zijn afspraken dan ligt de verantwoording bij shell. Ze in bezig met een tweede co2 bron, die kost 35 miljoen in aanleg. Volgens mij kunnen we beter aan de rookgasreiniger.

Of registreer je om te kunnen reageren.