Glas

Nieuws

'Kijken naar regelingen voor getroffen tuinders'

De LLTB gaat in overleg met de Belastingdienst de opties in kaart brengen van welke fiscale regels die gelden bij calamiteiten gedupeerde glastuinbouwbedrijven door de stormschade gebruik zouden kunnen maken.

Dat heeft de LLTB haar leden laten weten. LLTB overlegt momenteel al met het Landbouwteam van de Belastingsdienst Limburg. Daarbij kijkt ze naar de mogelijkheid om ondernemers die getroffen zijn door stormschade tegemoet te komen binnen de fiscale regelgeving rond calamiteiten. Eerder is zo'n procedure volgens de LLTB ook gevolgd bij de Q-koortsepidemie. "De afspraak is dat de opties voor de gedupeerden in kaart worden gebracht en deze worden teruggekoppeld naar de leden", zegt een woordvoerder van de Limburgse belangenbehartiger.

Twintig bedrijven aanzienlijk beschadigd
Volgens de woordvoerder van de LLTB zijn zo'n honderd glastuinbouwbedrijven getroffen door de storm. In het merendeel van de gevallen gaat het om glas- en ruitschade in de orde van enkele tot tientallen ruiten. Echter, op ongeveer twintig bedrijven is sprake van aanzienlijke schades van honderden ruiten en gevolgen voor gewas en onderliggende installaties. Op enkele glastuinbouw bedrijven in Horst, Egchel en Meerlo is de schade extreem groot en zijn gewassen helemaal niet meer oogstbaar. In de loop van de komende weken zal duidelijk worden om welk schadebedrag het totaal zal gaan.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.