Glas

Nieuws

Ewald van Vliet nieuwe voorzitter Horti Fair

Ewald van Vliet, de burgemeester van gemeente Lansingerland, volgt Marius Varekamp op als voorzitter van de International Horti Fair.

Met de benoeming van Ewald van Vliet, burgemeester van Lansingerland en onder meer bestuurslid van Greenport Nederland, is het bestuur compleet. Gelijktijdig met Van Vliet zijn nog vijf nieuwe bestuurders aangetreden en zetten drie bestuurders hun taak voort. Volgens Marius Varekamp voldoet het vernieuwde bestuur aan de wens om een combinatie te realiseren van ondernemerschap en organisatorische ervaring. "Daarnaast is bij de heroriëntatie van de Horti Fair vastgesteld, dat de binding met de tuinbouw ook bestuurlijk moet worden versterkt. Beide doelstellingen zijn gerealiseerd", aldus Varekamp.

Het bestuur

In het nieuwe bestuur zijn Harm Maters (Avag), Cees Visser (directeur Visser International Trade & Engineering), Igo Janssen (algemeen directeur Horticoop) benoemd en wordt een vertegenwoordiger van Plantum NL in september bekendgemaakt. Vanuit de sector zijn verder toegetreden Frank Hendriks (teelt, directeur Hendriks-Agro), Sander Kroll (handel, directeur Ki Plants).Vanwege de gewenste continuïteit blijven Dick Oosthoek (diensten, Rabobank Nederland), Bert Koeze (Royal Van Zanten) en Jacques Teelen (voormalig directeur FloraHolland) in het bestuur. Met deze veranderingen in het bestuur is afscheid genomen van Marius Varekamp en Herman de Boon, nadat vorig jaar Jan Willem Wessel en Henk Peek al waren  afgetreden omdat ook hun bestuurstermijn tot een einde kwam.

Comité uit de praktijk
Naast het bestuur is een tentoonstellingscomité in het leven geroepen om de Horti Fair vanuit de directe praktijk te adviseren. Hierin hebben inmiddels zitting genomen Sjaak Bakker (Javo), John van der Knaap (Priva), Mariëlle van Buuren (BVB Substrates), Harry Kloppenburg (Fides) en Leo Swart (Modiform). Dit comité wordt nog uitgebreid, zodat alle sectoren van de (glas)tuinbouw in de Horti Fair zowel bestuurlijk als praktisch zijn vertegenwoordigd.

,,De Horti Fair staat voor een hoogwaardige vakbeurs, sectorpromotie en internationaal tuinbouwplatform tegelijk. Met de nieuwe besturingsorganisatie kunnen we dat in belang van deelnemers, vakbezoekers en de hele tuinbouwcluster verder ontwikkelen, nationaal en internationaal’’, aldus de nieuwe voorzitter Ewald van Vliet. 


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.