Glas

Nieuws

Enorm grote schades aan glas in Limburg

In Noord-Limburg is er grote schade ontstaan aan veel glastuinbouwbedrijven. Interpolis schat dat er vanwege het heftige weer gisterenavond zo'n 300 telers schade hebben gemeld aan hun kas.

Volgens Willem Snoeker van Interpolis zijn er enorm veel glastuinbouwbedrijven getroffen door het noodweer van gisterenavond. De verzekeraar heeft sinds vandaag uit het gebied Neerkant, Horst, Meerlo, Maasbracht en Wellerlooi zo'n vijfhonderd schades gemeld. Zo'n driehonderd meldingen komen er uit de glastuinbouw. De schade varieert van een paar ruiten, tot honderden ruiten, maar ook kassen die volledig total loss zijn. Interpolis gaat uit van een schade van 15 tot 20 miljoen euro in de glastuinbouw in dit gebied.

Paprikabedrijf Wijnen zwaar getroffen
Het paprikabedrijf Wijnen in Helden-Egchel is een van de bedrijven met enorm veel schade. Van de drie kassen, is er aan twee kassen veel schade ontstaan. "Van de achttien hectare die we totaal hebben in Egchel, schatten we in dat zes hectare is weggevallen en niet meer geteeld kan worden", aldus een werknemer van Wijnen. De schade is aangericht door enorme windvlagen. "Het glas is heel ver meegenomen. Een deel van het glas is in het dorp Helden terechtgekomen." Wijnen durft de schade nog niet in te schatten.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.