Glas

Nieuws

Banco Cajamar: 'Besluit Unica en ZON positief'

Jerónimo Molina, econoom van Cajamar, de belangrijkste financier in de tuinbouwsector in Almeria oordeelt positief over de plannen tot samenwerking ZON Fruit & Vegetables en Unica.

Jerónimo Molina, econoom van Cajamar, de belangrijkste financier in de tuinbouwsector in Almeria oordeelt positief over de plannen, omdat naar zijn oordeel telers in Almeria en Nederland veel gemeenschappelijke belangen hebben.

Molina: “Deze twee bedrijven zijn aanvullend qua productiekalender en hebben dezelfde soort klanten. Er is nog een lange weg te gaan, waarbij zich ongetwijfeld problemen zullen voordoen, maar de samenwerking past binnen de mondiale ontwikkelingen."

Relaties versterken
In tegenstelling tot de mislukte gesprekken tussen sectororganisatie Coexphal en The Greenery rond het jaar 2000 zijn ZON en Unica wel beiden handelsorganisaties. Echter Molina wil niet te ver vooruitkijken: “Van dag tot dag zal bekeken moeten worden hoe de relaties tussen beiden organisaties worden versterkt. Almeria en Nederland hebben zowel in de teelt als handel samen een lange tocht voor de boeg”.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Rene Rombouts, correspondent in Spanje

Rene Rombouts, correspondent in Spanje

Of registreer je om te kunnen reageren.