Glas

Nieuws

Afgedankte rondvaartboot wordt groentekas

Als het aan de Rotterdamse ontwerper Damian O'Sullivan ligt worden afgedankte rondvaartboten binnenkort omgebouwd tot groentenkas.

O’Sullivan bedadcht voor de tentoonstelling ‘Design van de Toekomst’ de zogenoemde Boatanic, een omgebouwde rondvaartboot waarop groenten, fruit en kruiden worden verbouwd. Dat meldt OneWorld.

De boot vaart door de grachten om optimaal van de zon en neerslag te profiteren en meert op verschillende plekken aan zodat stadsbewoners en restaurants er hun verse groen in kunnen slaan.

Foodmiles
Hij kwam in 2009 op het idee tijdens een zomerse wandeling langs de Amsterdamse grachten. “Al die toeristen hadden het zo warm onder die grote glazen daken, dat ik dacht: eigenlijk zijn het net kassen. Wat als we die toeristen kunnen vervangen door tomaten of basilicum?”

Met dit project wil de ontwerper een statement maken over de grote afstanden die ons voedsel tegenwoordig aflegt voordat het in het winkelschap ligt. O'Sullivan: “Vroeger werden de grachten ook gebruikt voor het transporteren van voedsel waarom zou je dat nu dan niet meer doen?”

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.