Glas

Nieuws

APX-ENDEX wil handelen in biomassa

De Brits-Nederlandse energiebeurs APX-ENDEX wil samen met het Havenbedrijf Rotterdam een handelsbeurs opzetten voor het verhandelen van biomassa.

De beide partijen bekijken in een haalbaarheidsstudie de mogelijkheden voor een dergelijke beurs. APX-ENDEX publiceert al enige tijd een index van prijzen voor industriële houtpellets. Dit zal waarschijnlijk het product zijn waar de beurs mee zal starten. Binnen het Havenbedrijf is veel kennis en ervaring aanwezig op het gebied van transport, opslag en distributie van biomassa. Het Havenbedrijf zal bij de beurshandel in biomassa de ontwikkeling van de infrastructuur ondersteunen en zorgen voor de fysieke afhandeling. APX-ENDEX zal de trading- en clearingdiensten leveren.

Het initiatief wordt gesteund door Holland Financial Centre en Rotterdam Climate Initiative. De initiatiefnemers doen een appel op een nieuw kabinet om snel een standpunt in te nemen over de rol van biomassa in de energiemix. In het derde kwartaal zal het plan aan de belangrijkste partijen worden voorgelegd.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Herma Enthoven
Herma Enthoven

Of registreer je om te kunnen reageren.