Glas

Nieuws

38 wedstrijdboten doen mee aan Varend Corso

Komend weekend vindt voor de dertiende keer het Varend Corso plaats. Er doen totaal ongeveer zestig boten mee waarvan er 38 meedoen aan de wedstrijd. Wubbo Ockels geeft vrijdag 30 juli om 13.00 uur op het Trade Parc Westland het startsein voor het corso.

Aan het Varend Corso doen bedrijven mee als FresQ, The Greenery, Horticoop, Horti Fair, Koppert Cress, Prominent, Rabobank en Westland Energie Services. Totaal zijn er meer dan zestig boten die meevaren, maar 38 doen er mee aan de wedstrijd. Het thema van dit jaar is Vreemde Vogels. Er zullen zo'n vier groenteboten meedoen.

Solar boat
De corso-organisatie laat weten dat het niveau van de deelnemers dit jaar ongekend hoog is en er vooral meer techniek wordt gebruikt. Verder vaart de Solar Boat van de TU-Delft mee als ‘special guest’. “Deze boot wordt beperkt versierd omdat de boot heel licht en plat moet blijven. Groenten gaan er zeker niet op, want die zijn te zwaar”, aldus een woordvoerder van de organisatie. Ook varen er twee pontons mee.

Informatie
Het corso vaart vrijdag, zaterdag en zondag door de wateren, maar de bezoekers kunnen ook naar de vlootschouw komen. Kijk op de site voor informatie over de vaarroutes, tijden en de vlootschouwen. Via de site kan via Maptrace in de gaten worden gehouden met de positie van de eerste boot en de laatste boot. Dit jaar is het ook mogelijk om het corso live te volgen via de mobiele telefoon, smart Phone of pda via de website maptrace.nl/corso

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.