Glas

Nieuws 3 reacties

Zondag strawberrymob in Amsterdam

Op zondag 4 juli 2010 in vindt in Amsterdam DE mop van het jaar plaats, de #strawberrymob. Jan Robben zal daar zijn aardbeien laten proeven en verkopen. Wat er precies gaat gebeuren blijft nog een verrassing. Het moet vooral spontaan zijn.

Het begon met een item van Dick Veerman op www.foodlog.nl: Hoe doe je een strawberrymob?. Niet kletsen maar doen. Dat was de bedoeling en het gebeurde. Er ontstond onmiddellijk enthousiasme op twitter. Inmiddels zijn we honderden berichtjes verder en is hip Nederland aangehaakt.
Robben stond erbij en keek ernaar, toen de spontane oproep al was overgenomen door Samuel Levie van Youth voor Food. Inmiddels rouleren er zelfs al stickers en posters van het evenement die door de twitteraci zijn gemaakt. De hashtag #strawberrymob is ook Plus opgevallen, die – naar verluidt – een actie rond de aardbeien van Robben zal doen.

Anders
Doel van deze strawberrymob is aandacht voor diversiteit en keuze. Het is weer eens heel wat anders dan het eindeloze gepalaver over een 'visie' op de 'sector'. Het kan ook anders, als je maar verschillend durft te zijn en je het publiek weet te betrekken.

Twitter werkt
Wilt u weten wat een 'mob' is, zoek dan op #strawberrymob op twitter. Een flashmob is een spontane actie op een publieke plaats, waar mensen elkaar ontmoeten voor een bijzonder evenement. Ze roepen elkaar op via sms en sociale media, vaak om een politiek statement uit te dragen.
Twitter werkt, ook voor telers van groenten en fruit. Maar het moet van buiten komen. Dat gebeurt alleen als je eerst wat bijzonders hebt.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Pieternel Bouwman

Pieternel Bouwman

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Samuel Levie Youth Food Movement

  Om deze strawberrymob tot een nog groter succes te maken nodigen we alle telers die vinden dat zij op een milieuvriendelijke manier bijzondere aardbeien kweken uit. Ken of ben jij een teler kom dan zondag a.s. het publiek laten proeven wat jouw aardbei zo bijzonder maakt. YFM zal met behulp van een vakjury uit alle te proeven aardbeien onze favoriete YFM aardbei van het jaar verkiezen. Dus ben jij een teler of ken je er een geef jezelf, hem of haar op door een mail te sturen naar yfm@slowfood.nl

 • no-profile-image

  Boerenfluitjes

  Leuk artikel. Volg mij op Twitter. @boerenfluitjes

 • no-profile-image

  Ine Stultjens, ZTRDG.nl

  <>
  Yes, it's buzzing in town.... STRAWBERRY MOB: proef het verschil, red de teler! Smaakaardbeien. 4 juli, 14-17u, Amsterdam.
  Locatie volgt. Check #strawberrymob en twitter.com/ZTRDG.

Of registreer je om te kunnen reageren.