Glas

Nieuws

TenneT gaat voor duurzaam

De ontwikkeling van de duurzame energiemarkt is komende jaren een van de belangrijke pijlers van elektriciteitstransporteur TenneT.


Dat staat in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen verslag dat vandaag is verschenen tegelijkertijd met het jaarverslag. TenneT wil een substantiële bijdrage leveren aan de verduurzaming van de energievoorziening onder andere door de aanleg van verbindingen met de waterkrachtcentrales in Noorwegen. Gisteren is aangekondigd dat TenneT de volgende fase ingaat met de aanleg van twee nieuwe verbindingen met Noorwegen. De kabels (NorNed2 en NORD.LINK) zorgen volgens de elektriciteitstransporteur voor een flinke toename van de duurzame energie in Nederland.  Het uiteindelijke besluit voor de aanleg van de twee onderzeese kabels zal worden genomen aan het eind van de ontwikkelings- en voorbereidingsfase, eind 2013.
Ook wordt gewerkt aan een verbinding met windparken in Denemarken en het ontsluiten van grootschalige windenergie op zee.

In de bedrijfsactiviteiten houdt TenneT rekening met de milieugevolgen van werkzaamheden. Bij de ontwikkeling van nieuwe tracés worden doorsnijdingen van landschappen met  bijzondere functies zo veel mogelijk vermeden.


Bron: gfactueeel.nl – auteur Herma Enthoven
Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.